Microsoft a fost lovită joi de o plângere antitrust la Uniunea Europeană de către rivala germană alfaview, a doua până acum în legătură cu includerea aplicaţiei video Teams în produsul său Office, în timp ce autoritatea de reglementare a blocului se pregăteşte să investigheze gigantul tehnologic din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de software din SUA se află în atenţia autorităţilor de aplicare a concurenţei din UE din 2020, când aplicaţia de mesagerie pentru spaţiul de lucru deţinută de Salesforce, Slack, s-a plâns de legătura dintre Teams şi Office.

Alfaview, cu sediul în Karlsruhe, în sud-vestul Germaniei, cu o forţă de muncă de 500 de persoane, a declarat că a depus o plângere similară la Comisia Europeană.

Gruparea ambelor produse oferă Teams un avantaj competitiv unic care nu este justificat de performanţă şi pe care rivalii nu îl pot egala, se spune în plângere.

Acest lucru are un impact semnificativ şi permanent asupra concurenţei pe piaţa de software de comunicaţii, a continuat alfaview.

”Gruparea Teams cu celelalte aplicaţii din suita Microsoft 365 creează un avantaj de distribuţie multipolar pentru grupul din SUA”, a declarat directorul şi fondatorul alfaview, Niko Fostiropoulos, într-un comunicat.

Microsoft a refuzat să comenteze plângerea alfaview.

Comisia Europeană a confirmat primirea plângerii, spunând că o va evalua pe baza procedurilor sale standard.

Microsoft a adăugat gratuit Teams la produsul Office 365 în 2017, aplicaţia înlocuind în cele din urmă Skype for Business.

Comisia urmează să lanseze o investigaţie asupra acestei mişcări după ce remediile Microsoft au eşuat, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu problema, la începutul acestei luni.

Microsoft, care a fost amendat cu un total de 2,2 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari) în deceniul precedent, pentru practici care încalcă regulile UE de concurenţă, s-a oferit să reducă preţul produsului său Office fără Teams, dar autorităţile de reglementare doresc o reducere mai mare, au spus sursele.

Nu a fost deschisă încă nicio investigaţie oficială, dar Microsoft face obiectul unei anchete informale.

”Continuăm să cooperăm cu Comisia în ancheta sa şi suntem deschişi la soluţii pragmatice, care să răspundă preocupărilor sale şi să servească bine clienţii”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft.

Alfaview a cerut organului de supraveghere antitrust al UE să deschidă o investigaţie oficială, declarând că remediile oferite Comisiei de rivalul său din SUA sunt insuficiente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.