Alten România, subsidiară a grupului de origine franceză Alten şi una dintre cele mai importante companii de consultanţă în IT şi inginerie, a realizat în 2020 afaceri de peste 26 milioane euro în 2020, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, la un profit net de aproximativ 3,7 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alten România, subsidiară a grupului de origine franceză Alten şi una dintre cele mai importante companii de consultanţă în IT şi inginerie, a încheiat 2020 pe plus, cu rezultate financiare în creştere cu 5% comparativ cu anul precedent. Într-un context economic dificil, generat de criza sanitară globală, Alten a înregistrat, la sfârşitul anului trecut, o cifră de afaceri de peste 26 milioane de euro. Alten România raportează afaceri de peste 26 milioane de euro (126.5 milioane de lei) pentru anul 2020, în creştere cu 5% faţă de afacerile înregistrate în 2019. Totodată, la nivel local, Alten a înregistrat un profit net de aproximativ 3.7 milioane de euro (17.8 milioane de lei)”, a anunţat compania.

Creşterea afacerilor în 2020 s-a datorat extinderii portofoliului de clienţi, pentru ambele divizii ale companiei, atât Alten Techno, cât şi Alten Kepler. Cele două divizii au atras 18 noi clienţi din industrii precum: telecom, servicii consultanţă IT, sectorul bancar, energie sau automotive.

„2020 a fost un an complex pentru multe industrii. Am învăţat cu toţii să ne adaptăm din mers şi am accelerat implementarea mai multor proiecte de inginerie si IT, în special la nivel local. Faptul că am obţinut performanţă, în ciuda circumstanţelor deloc favorabile, ne determină să fim încrezători privind anul pe care îl parcurgem. Vom continua să ne dezvoltăm, sprijiniţi de faptul că regăsim acelaşi optimism şi în rândul partenerilor noştri de business”, declară Adrian Nicolae, director executiv al Alten România.

Compania Alten România are birouri în Bucureşti, Timişoara, Craiova, Piteşti şi Sibiu, iar la sfârşitul anului trecut număra aproape 600 de angajaţi.

Lider global în inginerie şi consultanţă tehnică, grupul Alten desfăşoară proiecte de cercetare şi dezvoltare pentru companiile de vârf din toate sectoarele industriale, telecomunicaţii şi servicii din întreaga lume. Compania oferă suport pentru strategiile de dezvoltare ale clienţilor săi în domeniile cercetării şi inovării, sistemelor informatice şi ingineriei, începând cu anul 1996.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.