Compania britanică de apărare BAE Systems a înfiinţat o entitate locală în Ucraina şi a semnat acorduri cu guvernul de la Kiev pentru a ajuta la creşterea furnizării de arme şi echipamente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişcarea va permite BAE să colaboreze direct cu Kievul pentru a explora potenţiali parteneri, pentru un plan de a produce în cele din urmă tunuri uşoare de 105 mm, un fel de armă de artilerie, în Ucraina şi pentru a înţelege mai bine cerinţele de capacitate ale Ucrainei.

În calitate de cel mai mare contractant de apărare al Regatului Unit, BAE a fabricat o mare parte din echipamentele pe care Marea Britanie şi alte guverne le-au furnizat Ucrainei pentru a respinge invazia Rusiei.

Marea Britanie este un furnizor cheie în doimeniul apărării pentru Ucraina şi a devenit în mai prima ţară care a început să furnizeze Kievului rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.

”Cele mai bune arme care îi ajută în prezent pe soldaţii noştri să apere Ucraina ar trebui să fie produse în Ucraina”, a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe X, fosta Twitter, în urma unei întâlniri cu directorul general al BAE, Charles Woodburn.

”Dezvoltarea propriei noastre producţii de arme este o prioritate de vârf”, a spus el.

Zelenski a declarat în mai că cele două părţi lucrează la deschiderea unui birou BAE în Ucraina.

Kievul este dornic să-şi sporească arsenalul, de la drone şi muniţii la tancuri, încercând totodată să sporească oportunităţile de angajare într-o economie devastată de război.

BAE, care a beneficiat de creşterea cheltuielilor pentru apărare ca urmare a conflictului, oferă deja servicii de instruire şi reparaţii forţelor armate ale Ucrainei.

”Semnarea acordurilor şi stabilirea unei entităţi juridice în Ucraina se bazează pe încrederea şi sprijinul nostru existent şi ne deschide calea pentru a lucra împreună pentru a oferi un sprijin mai direct forţelor armate ucrainene”, a declarat Woodburn, de la BAE, într-un comunicat.

Anunţul vine la câteva zile după ce Ucraina a semnat o declaraţie de intenţie cu Suedia pentru a consolida cooperarea în producţia şi exploatarea familiei de vehicule blindate CV90, realizată de o unitate suedeză a BAE.

Companiile occidentale de apărare au cântărit oportunităţile de a produce arme în Ucraina faţă de posibilele riscuri de securitate, a informat Reuters în iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.