Producătorul de electrocasnice Arctic a anunţat vineri că va continua să sprijine efortul echipelor medicale în lupta împotriva crizei generate de coronavirus şi donează produse electrocasnice Beko în valoare de piaţă de 1,4 milioane lei pentru cadrele medicale şi pentru spitalele din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Compania Arctic, liderul pieţei de electrocasnice din România, continuă să sprijine efortul echipelor medicale în lupta împotriva crizei generate de coronavirus şi donează produse electrocasnice Beko în valoare de piaţă de 1,4 milioane lei pentru cadrele medicale şi pentru spitalele din România. Donaţia face parte dintr-o campanie amplă derulată de brandul Beko la nivel global, care prin îndemnul #StayhomelikeaPro susţine echipele de medici în eforturile lor pentru prevenirea şi controlul răspândirii acestui virus", a anunţat vineri compania.

Alocarea produselor se face în parteneriat cu Federaţia Solidaritatea Sanitară din România, Crucea Roşie Română şi Asociaţia Zi de Bine, pentru a acoperi nevoile cât mai multor spitale şi cât mai multor comunităţi.

"Prin distribuirea a peste 1.150 de electrocasnice Beko – frigidere, maşini de spălat, uscătoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbătoare, compania Arctic contribuie la dotarea a peste 90 de spitale şi servicii de ambulanţă cu produse necesare personalului medical şi pacienţilor în lupta cu acest virus", precizează compania.

Aceasta nu este prima donaţie făcută de companie. În baza colaborării cu Crucea Roşie Română, compania Arctic a mai donat o serie de electrocasnice mari către spitalele din ţară.

“Credem în solidaritate şi responsabilitate, de aceea, în aceste momente imprevizibile este important să acţionăm imediat şi să ajutăm comunitatea din care facem parte. Aşa cum la nivel global Beko este partenerul principal al unuia dintre cele mai îndrăgite cluburi de fotbal, FC Barcelona, în România susţinem cea mai mare echipă de eroi, aceea formată din cadrele medicale care zilnic îşi depăşesc limitele în munca pe care o îndeplinesc. Gândurile noastre se îndreaptă către toţi cei care duc această luptă, către personalul medical şi către cei din instituţiile statului care se străduiesc să aibă grijă de noi”, a declarat Murat Büyükerk, chief executive officer Arctic.

Compania precizează că transportul produselor s-a făcut în condiţii depline de siguranţă, folosindu-se maşini igienizate, iar şoferii care au operat aceste transporturi au fost echipaţi, la rândul lor, cu mănuşi şi măşti de protecţie, pe toată durata acestei acţiuni.

"Compania Arctic urmăreşte şi respectă recomandările oficiale făcute de autorităţile locale de sănătate din România şi adaptează constant măsurile necesare la politicile sale interne şi planurile de acţiuni cu ajutorul echipei de crisis management", spun reprezentanţii companiei.

Arctic, una din cele mai mari companii pe piaţa de electrocasnice din România, are aproximativ 4.300 de angajaţi şi exportă 83% din producţia totală în peste 85 de ţări.

Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002.

Compania deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găeşti producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deţine şi singura fabrică Industry 4.0 din România şi una din puţinele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmboviţa, având o capacitate de producţie de 2,2 milioane de unităţi pe an.

Fondat în 1955, Arçelik este unul dintre principalii jucători din industria de electronice şi electrocasnice. Compania este prezentă în 146 de ţări, are 30.000 de angajaţi, 23 de unităţi de producţie în 9 ţări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India şi Bangladesh) şi 35 de companii şi birouri de vânzări în întreaga lume. Compania deţine 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas Beko, Altus) şi este listată la Bursa de Valori din Istanbul.

 

 

 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.