Commonwealth LNG a încheiat un acord cu grupul elveţian MET Group pentru vânzarea şi cumpărarea unei cantităţi de gaz natural lichefiat (GNL) de un milion de tone pe an (Mtpa), pentru o perioadă de 20 de ani, de la instalaţia Commonwealth LNG aflată în construcţie în Cameron, Louisiana, SUA. Primele livrări sunt preconizate pentru anul 2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Commonwealth LNG a încheiat un acord de tip "Heads of Agreement" (HOA) cu MET Group, furnizor de servicii energetice cu sediul în Elveţia, pentru vânzarea şi cumpărarea unei cantităţi de gaz natural lichefiat (GNL) de un milion de tone pe an (Mtpa), pentru o perioadă de 20 de ani, de la instalaţia Commonwealth LNG aflată în curs de dezvoltare în Cameron, Louisiana, SUA”, anunţă companiile.

Termenii prevăzuţi în contractul de vânzare-cumpărare fără caracter obligatoriu se vor aplica de la începerea exploatării comerciale a instalaţiei în 2027. Termenii finali rămân sub rezerva negocierii unui acord definitiv de vânzare-cumpărare între părţi.

„Acordul recunoaşte potenţialul gazelor naturale lichefiate din SUA în tranziţia energetică europeană, pe termen lung, prin furnizarea de gaze naturale fiabile şi accesibile în regiune. Suntem încântaţi să lucrăm cu MET Group pentru a livrara GNL pe termen lung, contribuind la securitatea aprovizionării cu gaze naturale a clienţilor”, a declarat Paul Varello, fondator şi preşedinte executiv Commonwealth LNG.

MET Group şi-a intensificat prezenţa pe piaţa GNL, doar în 2022 importând o cantitate de peste 30TWh de GNL în ţări precum Croaţia, Grecia, Spania, Belgia şi Regatul Unit. De asemenea, în acest an, compania a asigurat capacităţi de GNL pe termen lung în Germania şi şi-a extins capacităţile spot în Finlanda.

„Aprovizionarea cu GNL în Europa poate contribui semnificativ la diversificarea aprovizionării cu gaze naturale şi securitatea energetică. De asemenea, GNL este o parte importantă a strategiei MET Group pentru viitor”, a declarat Benjamin Lakatos, preşedintele şi directorul general al MET Group.

Commonwealth se concentrează pe parcurgerea ultimilor paşi necesari pentru a lua decizia finală de investiţie în proiect în primul trimestru al anului 2024, cu primele livrări de marfă preconizate pentru 2027. Un program de construcţie accelerat va permite ca proiectul să fie realizat în doar trei ani, cu ajutorul unei abordări modulare, componentele principale fiind fabricate în afara amplasamentului.

Proiectul Commonwealth LNG este deja autorizat şi cuprinde 6 staţii de lichefiere a gazelor naturale şi instalaţiile aferente, capabile să producă aproximativ 9,3 Mtpa de GNL.

Commonwealth LNG este un proiect pentru un terminal destinat exportului de gaze naturale lichefiate (GNL) cu o capacitate de 9,3 Mtpa. Proiectul este amplasat pe râul Calcasieu, Golful Mexic, în apropiere de Cameron, Louisiana. Conducerea proiectului şi-a asumat dezvoltarea unei instalaţii de GNL de top, cu atenţie constantă acordată gestionării riscurilor şi a reducerii costurilor de capital.

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveţia şi operaţiuni şi active pe pieţele gazelor naturale şi energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 14 ţări şi 30 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 22 de centre internaţionale de tranzacţionare. MET are experienţă în operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse convenţionale), oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziţia energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2022 la 41,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacţionate fiind de 109 miliarde metri cubi, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 67 TWh, inclusiv contracte futures.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.