Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a început, la 12:45, dezbaterea şi votul pe articole privind Legea dării în plată, după şedinţă urmând să întocmească raportul final pe care să-l înainteze plenului Camerei pentru votul final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 13:32 - Programul Prima Casă a fost scos din Legea dării în plată, plafonul creditului a crescut la 250.000 euro

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a votat exceptarea programului Prima Casă din textul Legii privind darea în plată, precum şi stabilirea plafonului pentru suma împrumutată de la bancă pentru achiziţia locuinţei la 250.000 euro.

La dezbatere participă iniţiatorul legii, deputatul liberal Daniel Zamfir, avocatul Gheorghe Piperea, prim-viceguvernatorul băncii centrale, Florin Georgescu, viceguvernatorii BNR Bogdan Olteanu şi Liviu Voinea, precum şi reprezentanţii Ministerului Finanţelor, secretarul de stat Enache Jiru şi şeful Trezoreriei, Ştefan Nanu.

De asemenea, sunt prezenţi preşedintele Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPRB), Steven van Groningen, care este şi şeful Raiffeisen Bank, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Florin Dănescu, reprezentanţii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) şi preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Alin Iacob.

La dezbaterea de marţea trecută, toate părţile implicate şi-au susţinut punctul de vedere, astfel că în şedinţa curentă s-a trecut direct la susţinerea amendamentelor şi votul pe articole.

Amendamentele principale care au fost dezbătute intens până în prezent sunt eliminarea programului "Prima Casă" din lege şi ridicarea plafonului de aplicare, de la 100.000 de euro la 250.000 de euro.

Deputatul Daniel Zamfir susţine în continuare menţinerea programului Prima Casă în textul legii, după ce a afirmat săptămâna trecută că este de acord să fie scos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.