Comisia Europeană a anunţat luni că va pune la dispoziţia spitalelor europene 200 de roboţi pentru dezinfectare, bugetul specific fiind de până la 12 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cadrul eforturilor sale continue de a combate răspândirea coronavirusului şi de a pune echipamentele necesare la dispoziţia statelor membre, Comisia a lansat achiziţionarea a 200 de roboţi pentru dezinfectare care vor fi livraţi spitalelor din întreaga Europă. În ansamblu, un buget specific de până la 12 milioane de euro este disponibil prin Instrumentul de sprijin de sprijin de urgenţă (ESI)", a informat CE.

Spitalele din majoritatea statelor membre şi-au exprimat nevoia şi interesul de a primi aceşti roboţi, care pot dezinfecta camerele standard pentru pacienţi utilizând lumina ultravioletă, într-un timp scurt chiar şi de numai 15 minute, contribuind astfel la prevenirea şi reducerea răspândirii virusului. Procesul este controlat de un operator situat în afara spaţiului care urmează să fie dezinfectat, pentru a se evita orice expunere la lumina UV.

"Dezvoltarea de tehnologii poate crea vectori ai schimbării, un bun exemplu în acest sens fiind roboţii pentru dezinfectare. Salut această acţiune menită să ajute spitalele noastre din Europa să reducă riscul de infectare — un pas important în combaterea răspândirii coronavirusului", spune vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager.

Se preconizează că roboţii vor fi livraţi în următoarele săptămâni.

"Europa rămâne rezilientă şi solidară pe parcursul crizei actuale. De la repatrierea cetăţenilor UE blocaţi în străinătate, până la creşterea producţiei de măşti şi asigurarea faptului că echipamentele medicale ajung la cei care au nevoie de ele din cadrul pieţei unice, acţionăm pentru a ne proteja cetăţenii. În prezent, aducem roboţi pentru dezinfectare în spitale, astfel încât cetăţenii noştri să poată beneficia de această tehnologie care ar putea salva vieţi", precizează comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.