Comisia Europeană a lansat marţi o a doua cerere de propuneri privind sistemul de monitorizare a proprietăţii asupra mass-media, un proiect cofinanţat de UE, care va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante, precum şi riscurile în ceea ce priveşte transparenţa proprietăţii asupra mass-media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 18 octombrie, Comisia a lansat o a doua cerere de propuneri privind sistemul de monitorizare a proprietăţii asupra mass-media, un proiect cofinanţat de UE. Această cerere de propuneri va completa aria de acoperire a primului proiect-pilot în curs şi va furniza o bază de date naţională privind proprietatea asupra mass-media în celelalte 12 state membre care nu au făcut obiectul primei ediţii”, a informat CE.

Sistemul de monitorizare a proprietăţii asupra mass-media va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante, precum şi riscurile în ceea ce priveşte transparenţa proprietăţii asupra mass-media

”Acesta va prezenta, de asemenea, riscuri potenţiale la adresa pluralismului mass-media şi va oferi informaţii valoroase pentru o mai bună înţelegere a pieţei mass-media de ştiri. Instrumentul va pune aceste informaţii la dispoziţia tuturor prin intermediul unei platforme online interactive, afişând rezultatele în formate adaptate nevoilor diferiţilor utilizatori”, precizează CE.

Consorţiile interesate care îşi desfăşoară activitatea în domeniul libertăţii şi pluralismului mass-media la nivel european, regional şi local îşi pot depune candidatura până la 15 decembrie.

Cuantumul maxim al sprijinului alocat de UE acestui proiect este de 500.000 de euro. Iniţiativa face parte dintr-un efort mai amplu în domeniul libertăţii şi pluralismului mass-media, astfel cum se subliniază în Planul de acţiune pentru democraţia europeană. Sunt, de asemenea, disponibile mai multe informaţii cu privire la această cerere de propuneri şi la alte cereri legate de mass-media, fie în desfăşurare, fie în curs de pregătire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.