Comisia Europeană a desemnat, vineri, în mod oficial Temu drept platformă online foarte mare, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale (RSD). Temu este o piaţă online cu o medie de peste 45 de milioane de utilizatori lunar în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de utilizatori, comunicat de Temu Comisiei Europene, depăşeşte pragul RSD pentru desemnarea ca platformă online foarte mare, mai precizează comunicatul de presă al CE.

În urma desemnării de, vineri, ca platformă online foarte mare, Temu va trebui să respecte cele mai stricte norme în temeiul RSD, în termen de patru luni de la notificarea sa (şi anume până la sfârşitul lunii septembrie 2024), precum obligaţia de a evalua şi de a atenua în mod corespunzător orice riscuri sistemice care decurg din serviciile sale, inclusiv listarea şi vânzarea de mărfuri contrafăcute, de produse nesigure sau ilegale şi de articole care încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Serviciile Comisiei, în cooperare cu coordonatorul serviciilor digitale din Irlanda, va monitoriza îndeaproape respectarea RSD de către această platformă online. 

Începând cu 17 februarie a.c., toate platformele online, inclusiv Temu, trebuie deja să respecte obligaţiile generale prevăzute de RSD.

Odată cu desemnarea de vineri, numărul platformelor şi motoarelor de căutare online foarte mari desemnate de Comisie în temeiul RSD a ajuns la 24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.