Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 44 milioane de euro (217,7 milioane de lei) propusă de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine în contextul invadării Ucrainei de către Rusia. Scopul schemei este compensarea beneficiarilor eligibili pentru o parte din costurile suplimentare suportate ca urmare a creşterilor de preţuri pentru combustibil, energie şi furaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul acestei scheme, ajutoarele vor fi acordate sub formă de granturi directe.

Scopul schemei este compensarea beneficiarilor eligibili pentru o parte din costurile suplimentare suportate ca urmare a creşterilor de preţuri pentru combustibil, energie şi furaje. De asemenea, prin această schemă se doreşte sprijinirea crescătorilor în depăşirea dificultăţilor financiare ale acestora legate de actuala criză geopolitică.

Comisia a concluzionat că schema propusă de România respectă condiţiile stabilite de Cadrul temporar de criză.

În special, ajutoarele (i) nu vor depăşi 250 000 EUR per beneficiar şi (ii) vor fi acordate până la 31 decembrie 2023.

”Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată şi proporţională pentru remedierea unei perturbări grave a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile stabilite de Cadrul temporar de criză. Pe baza acestor concluzii, Comisia a aprobat schema de ajutor în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, transmite CE.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.