Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în ianuarie cu 6,7%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decembrie 2018, faţă de decembrie 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 8,1%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna ianuarie 2018, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 6,7%.

Avansul a venit ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+13,4%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+7,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+4,7%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,1%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+0,6%).

Totodată, comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a scăzut cu 7% în ianuarie, faţă de aceeaşi a anului trecut.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere de 9%.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete. Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.