Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a avansat în a doua lună a acestui an cu 0,6% faţă de februarie 2016, ritm încetinit faţă de cel înregistrat anul trecut, creşterea fiind susţinută în special de comerţul cu ridicata nespecializat, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare creştere s-a înregistrat, în februarie, în comerţul cu ridicata nespecializat (+7,9%) şi în cel cu ridicata specializat al altor produse (+6%).

De asemenea, a crescut comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului, sector în care s-a înregistrat un avans cu 5,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor INS.

Faţă de luna anterioară, comerţul en gros a crescut în februarie 2017 cu 12,8%, pe serie brută, dar a scăzut cu 0,1% în cifre ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi variaţiile sezoniere.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete.

Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

În 2016, comerţul en gros a înregistrat un avans de 7,7% faţă de anul precedent, după o creştere de 4,1% în 2015. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.