Comandamentul energetic de iarnă s-a reunit, duminică, la Ministerul Energiei. Transgaz a informat că nu există probleme semnificative în sectorul de gaze naturale. În ceea ce priveşte transportul şi distribuţia energiei electrice, la ora 16, în urma intervenţiilor efectuate în ciuda condiţiilor meteorologice extrem de dificile, numărul de clienţi afectaţi a scăzut la mai puţin de 313.000. Peste 175 de echipe de intervenţie se află în teren, în toate judeţele afectate, mai precizează ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Comandamentul energetic de iarnă a fost convocat de urgenţă, sub conducerea ministrului energiei, Sebastian Burduja, şi a secretarului de stat Casian Niţulescu. Transelectrica, Transgaz şi companiile din distribuţie au raportat situaţia din teren şi stadiul măsurilor de intervenţie. Totodată, producătorii au subliniat că nu există probleme, Hidroelectrica preluând o parte din sarcina adiţională necesară pentru sistemul energetic naţional”, arată MInisterul Energiei într-un comunicat. 
 
Astfel, ”Transgaz a informat că nu există probleme semnificative în sectorul de gaze naturale. În ceea ce priveşte transportul şi distribuţia energiei electrice, la ora 12 erau afectaţi peste 390.000 de clienţi, mai ales în regiunea Dobrogei. La ora 16, în urma intervenţiilor efectuate în ciuda condiţiilor meteorologice extrem de dificile, numărul de clienţi afectaţi a scăzut la mai puţin de 313.000”. 
 
Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, a ddeclarat că au luat mai multe măsuri astăzi în reuniunea Comandamentului energetic de iarnă.
 
”Transelectrica şi distribuitorii vor raporta imediat către Comandament orice blocaje apărute în deplasările echipelor de intervenţie, pentru a putea asigura ajungerea lor în toate locurile unde se constată probleme. Totodată, am luat legătura cu IGSU pentru punerea la dispoziţie a unui număr de generatoare pentru zonele afectate. Acestea sunt deja în drum spre locurile indicate de distribuitori. Există peste 175 de echipe de intervenţie în teren, în toate judeţele afectate, ceea ce reprezintă un nivel de mobilizare foarte bun, în condiţii excepţional de dificile. Le mulţumesc tuturor specialiştilor care îşi fac datoria pentru a asigura restabilirea alimentării cu energie electrică în termenul cel mai scurt. Odată cu ameliorarea vremii, ritmul reparaţiilor la reţele va putea să crească şi mai mult”m a spus ministrul. 
 
Burduja a precizat că a dispus prioritizarea intervenţiilor în funcţie de numărul de consumatori afectaţi şi efectuarea unei analize imediate privind timpul necesar pentru remedieri, pe fiecare localitate în parte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.