Cofetăria Silvian din municipiul Constanţa a fost închisă temporar de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) până la remedierea deficienţelor. Echipele de control au găsit mai multe probleme, printre care mizerie, prăjituri care nu aveau data limită de consum, aparatură neigienizată şi cu rugină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii CJPC Constanţa au anunţat că, marţi, au făcut un control la Cofetăria Silvian din Constanţa. 
 
Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit mai multe nereguli, printre care: chederile, protecţia ventilatorului şi rafturile vitrinelor frigorifice sunt neigienizate şi cu vopseaua exfoliată; pavimentul era neigienizat;  aparatura (malaxor, cuptoare) cu rugină şi neigienizate;  produse alimentare nesigure - prăjituri diverse sortimente - care nu au informaţii privind data limită de consum sau data de minimă durabilitate; hota este neigienizată şi cu depuneri de grăsime; recipiente de colectare a rezidurilor menajere fără capac şi acţionare la pedala ce contaminează materiile prime şi preparatele culinare.
 
Alte abateri constatate de echipele de control au fost: ustensile nerecomandate în alimentaţie publică  (nu pot fi igienizate), cuţite cu mâner din lemn, linguri din lemn depreciate, tăvi cu depuneri grosiere de arsură şi grăsime; agregatul frigorific prezintă rugină; caloriferul avea rugină şi praf, nu erau informaţii  privind declaraţia nutriţională, ingredientele produselor şi cantitatea lor, substanţele cu efect alergen pe platforma Glovo. 
 
Pentru neregulile găsite au fost date două amenzi în valoare de 13.000 de lei. De asemenea, au fost retrase de la comercializare produse alimentare de peste 2.500 de lei.â
Comisarii CJPC au mai hotărât oprirea temporară a prestării serviciului de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor constatate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.