Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru lansarea licitaţiei necesare proiectării şi autorizării lucrărilor de construire pentru patru noi pasaje denivelate pe Centura Capitalei şi în judeţele Prahova, Ialomiţa şi Covasna, cu fonduri din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am transmis astăzi, spre validare, către ANAP documentaţia pentru lansarea licitaţiei necesară proiectării şi autorizării lucrărilor de construire pentru patru noi pasaje denivelate!”, anunţă directorul CNAIR Cristian Pistol.
Cele 4 pasaje sunt: intersecţie denivelată Centura Bucureşti cu localităţile Dragomireşti şi Chiajna (judeţul Ilfov), pasaj rutier denivelat la intersecţia DN 1 (km 61+900) cu DJ 129 (judeţul Prahova), pasaj rutier denivelat la intersecţia DN 2A (km 62+700) cu DN 2C, km 81+150, (Slobozia, judeţul Ialomiţa), pasaj rutier denivelat la intersecţia DN 12 (km 26+650) cu trecerea la nivel cu calea ferată M400 – Malnaş (judeţul Covasna).
Durata fiecărui contract este de 180 de zile, din care, 120 de zile pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate şi 60 de zile pentru proiectele necesare autorizării lucrărilor de construire.
Proiectele au ca scop: creşterea capacităţii de transport, eliminarea blocajelor din trafic, asigurarea unui grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.
Sursa de finanţare va fi asigurată din Planul National de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
După validarea documentaţiei de către ANAP, CNAIR va putea lansa licitaţia propriu-zisă aferentă contractelor de proiectare, precizează Pistol.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.