CNAIR a avizat, marţi, documentaţia multicriterială, etapa a doua, pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ, cu o lungime estimată de 52.12 km. Valoarea iniţială a contractului este de 8.923.930,03 lei fără TVA, iar durata contractului este de 18 luni (de la data ordinului de începere). Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ face parte din proiectele ce beneficiază de finanţare din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a UE 2014-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, CNAIR a solicitat proiectantului, ASOCIEREA S.C. SEARCH CORPORATION SRL - EGIS ROMANIA SA, revizuirea documentaţiei pentru Analiza Multicriterială de Traseu Etapa a doua, să asigure o distanţă de minim 2,6 km între drumul expres şi obiectivul SEVESO (amplasat pe platforma industrială Săvineşti).

În data de, 03.08.2021, specialiştii CNAIR au prezentat în cadrul unei şedinte organizată la Prefectura Judeţului Neamţ variantele rezultate din AMC etapa 1.

CNAIR precizează că a fost discutată problema traseului în zona platformei industriale, în care îşi desfăşoară activitatea o societate care este încadrată ca obiectiv SEVESO şi faţă de care reprezentanţii I.S.U. şi  C.J. Neamţ au recomandat amplasarea variantelor de traseu la un minim de kilometri.

Ulterior, în data de, 14.12.2021, JASPERS, a transmis o serie de recomandări asupra documentului AMC 2 revizuit. Proiectantul a transmis documentul revizuit prin asigurarea acestei distanţe la minim 2,6 km între drumul expres şi obiectivul menţionat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.