Directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, vineri, că instituţia a transmis ANAP documentaţia pentru realizarea unui pod peste Prut la Ungheni. Investiţia va fi realizată din fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am transmis la ANAP documentaţia necesară lansării licitaţiei pentru proiectare şi execuţia unui pod nou peste Prut la Ungheni! Contractul prevede inclusiv construcţia unui drum de legatură cu Autostrada A8 (Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni) şi a punctului de trecere a frontierei”, a transmis, vineri, Cristian Pistol.

Directorul CNAIR afirmă că durata contractului este de doi ani din care, 6 luni perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

”Obiectivul de investiţii va fi finanţat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Varianta de traseu avizată este formată dintr-un drum de legătură care se desprinde din A8 la km 96+140 şi traversează râul Prut printr-un pod în lungime de aproximativ 261,2 m. Lucrarea de artă presupune realizarea a două poduri paralele (cu câte două benzi pe sens şi trotuare) cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie)”, a mai transmis Pistol.

Potrivit acestuia, ulterior validării documentaţiei de atribuire de către ANAP, CNAIR va transmite spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunţul de participare aferent acesteia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.