Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că a fost emis ordinul de începere al lucrărilor pentru realizarea primelor parcări pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, parte din autostrada Bucureşti-Borş (A3), în cadrul unui contract semnat acum un an, în valoare de 41,7 milioane lei (9,2 milioane euro), cu TVA, cu asocierea Good Prod - Axia - Transproiect 2001.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordinul a fost emis pentru data de 1 martie 2017. Contractul a fost semnat în luna ianuarie a anului trecut şi are o durată de implementare de şase luni, din care două luni perioada de proiectare şi patru luni perioada de execuţie.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CNAIR în luna august a anului trecut, ordinul de începere a lucrărilor nu a fost acordat mai repede pentru că ”garanţia de bună execuţie nu a fost furnizată în termen de 15 zile de la data semnării acordului contractual”.

Contractul vizează activitatea de "proiectare şi execuţie parcări de scurtă durată şi spaţii de servicii pe autostrada Bucureşti - Braşov, secţiunea Bucureşti - Ploieşti".

În prezent, lucrările sunt executate până la nivel de strat de formă din balast. Proiectul prevede construcţia a patru parcări, la kilometrul 10, 28, 42 şi 50.

Tronsonul Bucureşti-Ploieşti, lung de circa 55 de kilometri, a fost deschis circulaţiei în 2012, dar nu dispune nici în prezent de parcări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.