Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că a cumpărat 16 autobasculante 4142D Euro 6C Ford, livrate de Cefin Trucks, în urma lansării unui contract de licitaţie publică deschisă, în valoare de 6,01 milioane lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autobasculantele sunt necesare pentru toate tipurile de activităţi de întreţinere rutieră, pe tot parcursul anului, inclusiv în ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire, pentru transportul materialelor antiderapante. Acestea pot fi echipate cu lamă şi cu răspânditoare de materiale antiderapante”, informează compania de stat.

Contractul include şi oferirea serviciilor post vânzare, prin reţeaua de distribuţie şi asistenţă tehnică, precum şi instruirea şoferilor care urmează să opereze autobasculantele Ford.

”Cele 16 autobasculante achiziţionate prin Direcţia Mecanizare a CNAIR vor fi folosite pentru reparaţia şi întreţinerea infrastructurii rutiere, fiind destinate în special transportului mixturilor asfaltice produse de staţiile de asfalt din dotarea Regionalelor CNAIR. Acestea vor fi livrate Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri din Timişoara, Cluj, Craiova şi Braşov”, a anunţat marţi compania.

Achiziţia se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice  lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a drumurilor.

Planul presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind achiziţionate mai mult de 750 de maşini şi utilaje.

”Necesitatea de a îmbunătăţi activitatea de întreţinere a drumurilor naţionale şi a autostrăzilor impune ca anumite lucrări urgente să poată fi executate în regie proprie de către CNAIR. Achiziţia de truse de reciclare, truse de intervenţii rapide şi de staţii de asfalt, cât şi de utilaje pentru unităţile de producţie nou înfiinţate a impus şi achiziţia de autobasculante de mare capacitate care să ajute la operaţiunile de reparaţii, ca maşini de însoţire a utilajelor specializate – cum ar fi frezele de asfalt şi finisoarele de asfalt – şi care să transporte rapid materialele rezultate în procesul de reparaţii sau necesare pentru lucrările de reparaţii”, spun oficialii CNAIR.

Aceştia subliniază că acest tip de autobasculante 8X4 este necesar pentru staţiile de asfalt din dotarea CNAIR, ele contribuind la transportul mixturilor asfaltice în condiţii optime, pentru aşternerea de covoare asfaltice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.