Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că a atribuit companiei italiene Tirrena Scavi contractul pentru finalizarea lucrărilor la nodul Gilău şi construirea podului de peste râul Someş, care va face legătura între segmentul Gilău-Nădăşelu - finalizat, dar nefolosit - şi restul autostrăzii A3. Compania italiană a câştigat licitaţia, la care s-au înscris şapte competitori, solicitând un preţ de 25,975 milioane lei fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Porţiunea de autostradă de 8,7 kilometri dintre Gilău şi Nădăşelu, parte din A3, este aproape complet finalizată, dar nu poate fi folosită până nu este construit şi podul de legătură cu restul autostrăzii şi nodul rutier de la Gilău.

Totuşi, procedura nu este finalizată, deoarece pot fi depuse contestaţii. 

"Rezultatul procedurii de atribuire a acestui contract a fost comunicat tuturor ofertanţilor în data de 23.06.2017. Semnarea contractului va fi posibilă după îndeplinirea termenelor legale privind formularea notificărilor prealabile şi a contestaţiilor", a precizat compania de stat.

CNAIR a primit oferte pentru contractul denumit ”finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1, Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea” de la patru asocieri: Copisa Constructora Pirenaica – Copisa Construcţii, Delta Con Dorohoi - Alveare Group Consorzio Stabile Italia, ICM SPA - Nord Conforest, Societatea Comercială De Construcţii Napoca - Ricciardello Construzioni - Aduro Impex.

În plus, au mai depus oferte trei companii: Implenia Baugesellschaft, Tirrena Scavi Spa Italia şi Viarom Construct.

Lucrările la acest pod au fost amânate mai mulţi ani, iar specialiştii estimează că lucrările la pod vor dura circa 10 luni, ceea ce înseamnă un termen de finalizare cel mai devreme la jumătatea anului 2018.

În 2014, CNADNR a licitat proiectarea şi execuţia podului, însă apoi a anulat licitaţia. În 2015, compania de stat a decis din nou scoaterea la licitaţie, însă doar pentru lucrările de execuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.