Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit contracte de deszăpezire pentru patru loturi administrate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, valoarea totală a contractelor fiind de 2,4 milioane lei (536.000 euro), cu TVA, potrivit unor anunţuri de atribuire publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocierea a avut loc fără publicarea unui anunţ de participare din cauza existenţei unei situaţii de urgenţă, potrivit CNAIR.

”Situaţie de urgenţă extremă ca urmare a unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă”, se arată în anunţ.

Contractele vizează prestarea de servicii de deszăpezire în iarna 2016-2017, pe drumurile naţionale din administrarea DRDP Craiova, pentru Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Râmnicu Vâlcea.

Primul contract, în valoare de 725.358 lei (161.141 euro), cu TVA, pentru lotul 2, baza Vâlcea 2, a fost atribuit firmei Construcţii Generale Oltenia din localitatea Brezoi, judeţul Vâlcea.

Al doilea contract, de 414.691 lei (92.107 euro), cu TVA, pentru lotul 6, baza Horezu, a fost câştigat de firma Capitrans din localitatea Slătioara, judeţul Vâlcea.

Pentru lotul 8, baza Cerna, contractul de 682.805 lei (151.626 euro), cu TVA, a fost atribuit firmei Wins Construct Project, din Bucureşti.

Anduna Servimob, din Bucureşti, a câştigat contractul de 594.115 lei (131.972 euro), cu TVA, pentru lotul 4, baza Voineasa.

În luna noiembrie a anului trecut, CNAIR a atribuit contracte de deszăpezire până în 2020 pentru doar trei din cele cinci loturi administrate de DRDP Craiova, în cadrul SDN Craiova, SDN Turnu Severin şi SDN Slatina, pentru care va plăti 88,2 milioane de lei (19,5 milioane euro), cu TVA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.