Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat miercuri că amână recepţia la lucrările efectuate pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva de asocierea Salini Impregilo – Societa Edile Construzioni e Lavori, cerând clarificări la anumite aspecte, şi a anunţat că va efectua o nouă inspecţie tehnică în perioada 15-17 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lotul de autostradă, aflat în stadiul de ”muzeu” de la finalul anului trecut, nu este încă deschis circulaţiei din cauza neprimirii vizei pentru recepţia terminării lucrărilor.

La începutul acestei luni, în perioada 2-6 februarie CNAIR a efectuat o inspecţie tehnică pentru a verifica stadiul lucrărilor. Compania va efectua o nouă inspecţie pe lotul 2, după ce a decis decalarea recepţiei lucrărilor.

”Având în vedere importanţa de ordin strategic a autostrăzii Lugoj – Deva, aceasta atrage după sine o atenţie sporită asupra detaliilor de ordin tehnic, care trebuie îndeplinite şi monitorizate conform standardelor proiectului. În consecinţă, în perioada 15 februarie – 17 februarie, Comisia constituită realizează inspecţia tehnică a lucrărilor executate pe Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, pe sectoarele A, B, C şi Nodul Rutier de la Marginea”, se arată în comunicat.

Valoarea contractului pentru executarea acestor lucrări se ridică 562 milioane de lei fără TVA, din care 85% din fonduri europene şi 15% de la bugetul României.

Salini Impregilo a realizat şi lucrările la cei 22 de kilometri ai lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, numită ”autostrada scufundată” din cauza problemelor grave de structură din trecut.

În ianuarie, prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc, să îi prezinte în cel mai scurt timp măsurile pentru ca cei 16 km de autostradă din lotul doi al autostrăzii Lugoj-Deva să poată fi daţi în folosinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.