Ministrul Economiei Claudiu Năsui a afirmat că are asigurarea că toate sumele pentru toate schemele de ajutor din acest an vor fi bugetate corespunzător, prin proiectul de buget pe care îl va pregăti Ministerul de Finanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bugetul e în sarcina Ministerului de Finanţe de elaborat. Solicitările noastre vor fi ca sumele să fie îndestulătoare. Am reuşit să trecem ordonanţa de urgenţă pentru HORECA, ea include şi amânarea impozitului pentru primele trei luni, nu e o amânare, nu se plăteşte acel impozit deloc. Toate sumele am asigurarea că vor fi bugetate coresupunzător pentru toate schemele de ajutor pentru anul acesta. Nu aş vrea să dau o perioadă de timp în care colegii mei de la Ministerul de Finanţe să nu se încadreze, aşa că o să las în seama lor”, a declarat Claudiu Năsui luni la Digi 24.

Acesta a oferit asigurări că toate plăţile, mai ales cele pe măsura 1 vor fi făcute.

„Toate plăţile, vreau să fie foarte clar, mai ales pe măsura 1, toate plăţile vor fi făcute chiar şi până se va face bugetul”, a completat Năsui.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat, pe 1 ianuarie, că a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă care prevede sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structurile de alimentaţie şi de cazare, agenţiile de turism, care au avut activitatea afectată de pandemie.

„Veşti bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID - 19, precum şi unele măsuri fiscale.
 
Prezenta schemă de ajutor de stat se va derula până la data de 30 iunie 2021, iar valoarea maximă a ajutorului de stat ce poate fi acordată unui beneficiar este de 800.000 de euro/întreprindere.
 
Numărul estimat de beneficiari este de peste 73.000. Am lucrat la această Ordonanţă de Urgenţă, pentru că ştiu că cei din domeniul HORECA au nevoie de ajutor. Turismul are nevoie de fonduri pentru a putea fi dezvoltat, iar asta înseamnă, implicit, bani care vor intra în economie.
 
Totodată, tot prin prezenta OUG cei din domeniu sunt scutiţi de plata impozitul specific în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021. Am încredere că schema de ajutor de stat pe care am demarat-o în guvernul PNL va fi dusă la bun sfârşit, cu rezultate bune, de noul meu coleg ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Claudiu Năsui.
 
Pornim cu încredere şi ajutor reciproc în noul an. Pentru că avem nevoie de aceste două lucruri, pentru a merge mai departe”, a scris Virgil Popescu, pe 1 ianuarie, pe Facebook.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.