Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat, vineri, că au fost emise autorizaţiile pentru construirea, la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj, a unei platformei pentru staţionarea aeronavelor şi pentru modernizarea terminalului plecări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CJ Cluj, modernizarea şi extinderea aeroportului sunt necesare deoarece traficul de pasageri a crescut de aproape o sută de ori în ultimii 20 de ani. În anul 2017 se estimează că aeroportul clujean va avea un trafic cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri, o creştere cu aproximativ 25% comparativ cu anul 2015. 

Acest trend constant ascendent nu ar putea fi susţinut corespunzător decât printr-o redimensionare adecvată a infrastructurii de transport aferente, respectiv o modernizare şi o creştere a capacităţii celor două terminale, primul vizat fiind cel de plecări, conform sursei citate.

În ceea ce priveşte construirea unui platforme de staţionare pentru avioane şi suprafeţe de handling aferente, aceasta investiţie este necesară ”având în vedere creşterea constantă a numărului de mişcări şi aeronave deservite”.

În cursul anului 2017, Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj va deschide zece noi destinaţii care se adaugă celor 14 inaugurate în 2016, urmând a fi astfel puse la dispoziţia călătorilor 46 de destinaţii interne şi externe.

”În aceste condiţii în care traficul aeronavelor este tot mai dinamic, aeroportul clujean este nevoit să îşi suplimenteze numărul de poziţii de staţionare aeronave cu o capacitate portantă suficientă pentru accesul tuturor tipurilor de aeronave de categoria C, iar în perspectivă de categoria D sau E. Scopul acestor noi investiţii pe care le-am demarat este acela de consolidare a statutului aeroportului clujean de al doilea mare aeroport al ţării şi important nod aeroportuar regional, obiectivul nostru declarat fiind ca Poarta aeriană a Transilvaniei să poată gestiona în condiţii optime, în următorii ani, un trafic anual de pasageri de aproximativ 5 milioane de persoane, respectiv o creştere a numărului de destinaţii deservite cu peste 35%”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Astfel, după emiterea autorizaţiilor pentru lucrări, urmează etapa de evaluare financiară a proiectului şi, ulterior, organizarea unei licitaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.