Directorul Asociaţiei Pro Infrastructura, Ionuţ Ciurea, a afirmat că nimeni nu are o situaţie la nivel naţional detaliată privind numărul podurilor din reţeaua rutieră şi feroviară care reprezintă un pericol real, pentru că autorităţile locale nu raportează aceste date.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Ce mi se pare mie unul din cele mai grave lucruri, nimeni nu are o situaţie la nivel naţional detaliată pe câte poduri sunt pe reţeaua rutieră şi feroviară în pericol real, pentru că autorităţile locale nu raportează asta. Nu le cere nimeni, nu îi întreabă nimeni, apar ştiri doar când pică podul la propriu sau e o problemă majoră acolo şi trebuie să restricţionăm. În momentul respectiv este foarte târziu şi foarte costisitor să se intervină. Nu s-au făcut lucrările de intreţinere curentă, nici alea de întreţinere periodică sau reparaţii capitale şi atunci când ajungem că trebuie să înlocuim podul ne costă de ne ustură buzunarele. Şi bineînţeles că vorbim de birocraţie, să facem pod, e vorba de bani”, a declarat Ionuţ Ciurea, miercuri, la Prima News.
El a precizat că dacă stăm şi numărăm podurile de pe drumurile judeţene şi drumurile comunale ajungem peste jumătate din ele trebuie înlocuite.  
Ciurea a menţionat că ridicarea unui pod nou durează între şase şi nouă luni. 
“Legea românească intervine în momentul în care podul respectiv izolează o localitate, nişte oameni, nu mai poate să ajungă acolo salvare, aprovizionare. Atunci se poate interveni fără licitaţie şi se poate face un pod relativ repede. Poţi să faci un pod din pontoane, vii cu Armata, ca oamenii respectivi să aibă acces, dar ca să faci podul care a căzut, să îl faci din nou, îţi ia de la şase luni, la nouă luni sau dacă eşti super rapid şi ai un antreprenor care pune rapid în operă podul respectiv poţi să visezi la ceva patru, cinci luni, dar nu mai puţin”, a mai afirmat directorul Asociaţiei Pro Infrastructura.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.