Prim-ministrul Nicolae Ciucă a afirmat că ar putea fi obţinută suma de 10 miliarde lei din reducere unor cheltuieli din ministere la bunuri, servicii şi 10 miliarde lei printr-o colectare mai bună la bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu pot să vă răspund la această întrebare pentru că aşteptăm să se termine analiza. E un demers pe care l-am asumat în interiorul coaliţiei, el va fi supus dezbaterii publice şi în final vom lua decizia”, a explicat Nicolae Ciucă, întrebat vineri la finalul Consililui Naţional al PNL dacă sunt avute în vedere deduceri fiscale pentru persoanele singure, în modificările la Codul fiscal pe care vrea să le facă reprezentanţii coaliţiei de guvernare.

Chestionat câtă economie ar fi făcută prin măsurile anunţate de reducere a unor cheltuieli din ministere pentru bunuri şi servicii, premierul a răspuns: „Simulările pe care le-am făcut au vizat măsurile anunţate la începutul acestei săptămâni, iar din analiza Ministerului Finanţelor Publice a rezultat că putem să obţinem o sumă de 10 miliarde lei din reducerea cheltuielilor bugetare la bunuri, servicii şi 10 miliarde lei printr-o colectare mai bună la bugetul de stat”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a estimat, miercuri, că cel puţin 10 miliarde de lei vor fi economisite în urma reducerii cu 10% a cheltuielilor din ministere pentru bunuri şi servicii. Acesta a mai explicat că aceste economii nu vor viza exclusiv cheltuielile cu bunuri şi servicii, fiindcă există şi alte capitole unde pot fi luate măsuri similare.

„Există şi capitolul de subvenţii, transferuri. Sunt elemente multiple. Ideea de bază este să nu afectăm angajamentele pe care le-am luat, adică menţinerea ponderii investiţiilor în PIB şi realizarea lor, menţinerea angajamentelor cu privire la salarii, pensii, alocaţii şi la celelalte elemente de asistenţă socială. Şi, mai mult de atât, implementarea tuturor măsurilor din cele două pachete de sprijin curente, dar şi continuarea măsurilor de sprijin cu privire la energie”, a completat Câciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.