Premierul Nicolae Ciucă a declarat, întrebat dacă este luată în calcul introducerea impozitării progresive, de anul viitor, pentru a fi colectaţi mai mulţi bani la bugetul de stat, că este în lucru strategia fiscală pentru 2023, iar când va fi finalizată, vor fi anunţate din timp măsurile, astfel încât să poată fi asigurată predictibilitatea pentru mediul de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În acest an nu discutăm de noi taxe. Pentru anul 2023 se lucrează la strategia fiscală şi în momentul în care o vom finaliza, vom anunţa ce urmează să se întâmple. Cert este că, aşa cum am anunţat de fiecare dată, anunţ şi în acest moment că măsurile care vor fi luate vor fi anunţate din timp pentru a răspunde tocmai acestei solicitări a mediului de afaceri să asigurăm predictibilitatea”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat marţi dacă se pune problema întoarcerii, de anul viitor la impozitarea progresivă, pentru a strânge mai mulţi bani la buget.

Chestionat în continuare despre eventualitatea sistemului progresiv de impozitare, din 2023, despre care Marcel Ciolacu a precizat că momentan este o „struţo-cămilă”, Nicolae Ciucă a răspuns: „Foarte sincer vă spun că în acest moment nu am discutat acest subiect”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a fost chestionat, marţi la Constanţa, despre posibilitatea introducerii impozitului progresiv, şi a spus că susţine o astfel de măsură, însă trebuie lămurită această „struţo-cămilă” pe care o avem în România.

„Nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare. Avem nişte jaloane în PNRR pentru anumite scutiri să fie scoase. Sunt unul dintre susţinătorii impozitului progresiv şi nu mai sunt aşa mare fan al acelei taxe unice sau impozit unic care nu-l mai ştiu care este în România, că la dividende e 5, la venituri 10, la profit e 16. Trebuie să lămurim această struţo-cămilă pe care o avem în România”, a explicat liderul PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.