Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţă ”o sumă record” care va fi alocată pentru învestiţii la rectificarea bugetară din acest an, el susţinând că este vorba despre miliarde de euro alocate investiţiilor, în special în infrastructură. Cîţu critică Parlamentul şi afirmă că speră ca după alegeri ”să avem şi noi un Parlament, în România, profesionist”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu cred că trimestrul III o să fie un trimestru bun, nici nu se compară cu II, revenirea asta în V, trimestrul IV să fie poate la fel de bun. Dacă reuşesc, aşa cum îmi propun, să alocăm această sumă record pentru investiţii...  este o sumă foarte mare pentru investiţii. Câteva miliarde de euro. Dacă reuşeşte acest plan, trimestrul IV o să fie mult mai bun decât trimestrul III şi cu un trimestru IV foarte bun putem să avem în 2021 - şi ăsta este planul meu - să las următorului ministru de Finanţe un buffer confortabil în rezervă, să nu aibă probleme de finanţare, dar şi o economie care să fie pe un trend ascendent”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, luni seară, într-o emisiune la Digi 24. 
 
Întrebat dacă nu îşi mai doreşte funcţia de ministru al Finanţelor, Florin Cîţu a răspuns: ”Bineînţeles, că avem multe lucruri de făcut”.
 
El a criticat în termeni duri actualul Parlament, susţinând că după alegeri speră ”să avem şi noi un Parlament, în România, profesionist”.
 
”Noi, pe de o parte ne luptam cu criza din sănătate, menţineam companiile în viaţă, pe de altă parte în Parlamentul României, un populism îngrozitor, tot felul de legi treceau şi noi trebuia să stabilizăm, că altfel aruncam ţara în aer. Dacă am fi stat să luăm fiecare lege de acolo şi să o analizăm pe impactul bugetar ar fi fost un haos total. Pe de o parte, ne spun că de ce ne împrumutăm, pe de altă parte trec proiecte de legi prin Parlament care creşteau deficitul, astăzi ar fi fost poate la 8, poate 9%”, a susţinut Florin Cîţu.
 
El s-a declarat ”oripilat” de ceea ce a experimentat în relaţia cu actualul Legislativ, afirmând că nu a putut avea discuţii de specialitate nici măcar în comisiile de specialitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.