Producătorul de încălţăminte Clujana, brand românesc cu o tradiţie de peste 100 de ani, poate să depăşească momentul de cumpănă, a anunţat, vineri, directorul general al CITR, Vasile Godîncă-Herlea, administratorul judiciar al companiei, care vrea să deschidă un nou magazin. Societatea Clujana a primit aprobarea cererii de intrare în insolvenţă în ianuarie 2018, când Tribunalul Specializat Cluj a desemnat CITR drept administrator judiciar provizoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITR a fost confirmat ca administrator judiciar de 100% dintre creditorii prezenţi în cadrul şedinţei de joi a Adunării Creditorilor Clujana S.A., respectiv 95,59% din creditorii înscrişi în tabelul preliminar de creanţe.

În aceeaşi şedinţă, a fost desemnat Comitetul Creditorilor – DGRFP Cluj-Napoca (preşedinte), Banca Transilvania SA (membru) şi Radiasima Prod SRL (membru).

”Credem că brandul Clujana poate să depăşească acest moment de cumpănă, prin soluţiile pe care le identificăm alături de administratorul special şi de creditori. În acest moment lucrăm împreună pentru a consolida producţia şi a valorifica sub brand propriu, în magazine, dar şi în mediul online. De asemenea, avem discuţii avansate legate de deschiderea unui nou magazin într-o zonă centrală din Cluj-Napoca. Suntem conştienţi de tradiţia de peste 100 de ani a brandului Clujana, la a cărei continuitate ne-am asumat să contribuim, atât procedural, prin calitatea de administrator judiciar confirmat, dar şi ca membri ai comunităţii clujene, prin responsabilitatea de a ajuta compania să depăşească acest moment”, a subliniat Vasile Godîncă-Herlea.

Următoarea etapă în cadrul procedurii, conform legii, este convocarea Comitetului Creditorilor desemnat în şedinţa de ieri, în vederea desemnării unui evaluator a patrimoniului Clujana SA. În acest scop, CITR va publica un anunţ privind depunerea de oferte de către cei interesaţi.

CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, a distribuit creditorilor peste 240 de milioane de euro în ultimii trei ani.

Clujana a intrat în insolvenţă în luna ianuarie, casa de insolvenţă CITR fiind desemnată de către Tribunalul Specializat Cluj drept administrator judiciar al companiei.

Fabrica a fost înfiinţată în anul 1911 de familia Renner, sub denumirea de „Fabrica de Piele Fraţii Renner & Co”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.