Cincizeci de antreprenori, tineri creativi, care au ca obiectiv lansarea sau dezvoltarea propriei afaceri, au absolvit, la finalul lunii aprilie, cursurile Academiei Minţilor Creative, program de educaţie financiară şi antreprenorială lansat de UniCredit Bank.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În Berlin, industriile creative generează venituri de circa 16 miliarde de euro anual. România are un potenţial uriaş în această zonă. În schimb, antreprenorii care vor să schimbe regulile jocului au nevoie substanţială de îndrumare şi know-how. Acesta este motivul pentru care ne-am luat angajamentul de a le oferi sprijinul de care au nevoie. Academia Minţilor Creative este un program pornit din valorile care constituie ADN-ul UniCredit Bank - de a le uşura viaţa clienţilor noştri, de a ne respecta promisiunile făcute către ei şi de a-i susţine pe cei care contribuie activ la dezvoltarea societăţii", a declarat Răsvan Radu, Country Chairman UniCredit în România şi CEO al UniCredit Bank.

Prima ediţie a Academiei Minţilor Creative a adus împreună antreprenori din diverse zone - de la producţie de bijuterii la studiouri de dans, cafenele şi ateliere de reparat biciclete, design floral, producţie de mobilă, artă caligrafică sau studiouri de realitate virtuală.

Academia Minţilor Creative, ediţia I
Academia Minţilor Creative, ediţia I

Antreprenorii au avut acces la mentori specializaţi, informaţii şi cursuri menite să îi ajute în dezvoltarea propriei afaceri – fie că sunt la început de drum sau în procesul de planificare a strategiei de creştere. Au abordat teme precum planificare şi strategie de business, marketing şi comunicare, aspecte juridice, contabilitate, fiscalitate, resurse umane, etică de business şi finanţare de proiecte –  un bagaj de cunoştinţe complet pentru cei interesaţi să înceapă sau să ducă la nivelul următor o carieră de antreprenor.

Printre mentorii din partea UniCredit Bank, Anca Ungureanu, director Identitate şi Comunicare în cadrul UniCredit Bank, a spus: "Misiunea Academiei Minţilor Creative este de a oferi participanţilor know-how-ul esenţial lansării şi întreţinerii unui business de succes, pornit din pasiune, precum şi inspiraţia şi motivaţia necesare. Prima ediţie ne-a dovedit faptul că minţile creative abia aşteptau acest program, iar entuziasmul şi implicarea de care au dat dovadă ne-au depăşit aşteptările. De asemenea, ne-a bucurat implicarea mentorilor - mare parte dintre aceştia fiind colegi din UniCredit Bank, dar şi experţi externi, care şi-au investit timpul în dezvoltarea cursanţilor. Încrederea lor ne-a încurajat să deschidem înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a Academiei”.

A doua sesiune a programului va avea loc în toamnă, iar antreprenorii se pot înscrie pe https://romanianstories.ro/academia-mintilor-creative".

"Noi suntem de doi ani un colţ de Bucureşti idealist şi alternativ. Ne ocupăm cu biciclete şi cafea. Am ales Academia Minţilor Creative pentru că vreau să duc business-ul dincolo de contextul în care se află acum. Căutăm şi investigăm posibilităţi de extindere, modele de urmat, dar şi o abordare mai profesionistă a afacerii. Academia mi-a răspuns la numeroase probleme punctuale, în chestiuni legate de planul de afaceri, de structurare, de segmentare a clienţilor, abordarea de finanţări, multe lucruri de care afacerea mea are nevoie”, a povestit experienţa sa, Alexandru Samoilă, antreprenorul care îmbină cafeaua de specialitate cu reparaţiile de biciclete în cadrul Atelierului Pinion. 

Academia Minţilor Creative este un program de educaţie financiară şi antreprenorială organizat de UniCredit Bank.

Alături de platforma Romanian Stories, Ghidul 24/ 7 şi Pachetul Creativ, Academia Minţilor Creative face parte din platforma UniCredit Bank de susţinere a industriilor creative din România.

Înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a Academiei Minţilor Creative se fac pe romanianstories.ro/academia-mintilor-creative unde se completează formularul de înscriere. Ulterior, antreprenorii vor fi contactaţi pentru procesul de selecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.