Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriţă, spune că instituţia va susţine Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova pentru armonizarea legislaţiei interne a Republicii Moldova cu legislaţia europeană în domeniul energiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 14-15 aprilie, o delegaţie oficială a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova condusă de Veaceslav Untila, director general, a făcut o vizită de lucru la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), unde a avut discuţii cu delegaţia condusă de Dumitru Chiriţă, preşedintele autorităţii.

Preşedintele ANRE a subliniat importanţa Programului de Cooperare şi Asistenţă între cele două autorităţi, iniţiat în anul 2019, precum şi necesitatea întăririi cooperării bilaterale dintre cele două instituţii de reglementare.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte precum: radiografia sectorului energiei la nivelul celor două state, sincronizarea sistemelor electroenergetice din Republica Moldova şi din Ucraina cu cel european, necesitatea solidarităţii în caz de criză energetică, măsurile ce se impun pentru asigurarea aprovizionării cu gaze naturale şi energie electrică, precum şi expertiza ce poate fi oferită de ANRE România în reglementarea sectorului energetic din Republica Moldova.

“ANRE va susţine, în continuare, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova pentru armonizarea legislaţiei interne a Republicii Moldova cu legislaţia europeană în domeniul energiei, cu scopul atingerii unui grad sporit de integrare a pieţei regionale. Vom extinde dialogul şi cooperarea bilaterală în vederea aplicării celor mai bune practice astfel asigurând suportul necesar elaborării şi perfecţionării, acolo unde este cazul, a cadrului naţional de reglementare prin prisma experienţei acumulate de ANRE pe parcursul a 15 ani în calitate de reglementator în cadrul unui stat membru UE”, a declarat, în încheiere, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.