Ministerul chinez al industriei a cerut unor companii de tehnologie precum Alibaba şi Tencent să nu îşi mai blocheze reciproc linkurile websiter-urilor pe platformele lor, a relatat sâmbătă publicaţia 21st Century Business Herald, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse citate de publicaţie, Minsterul Tehnologiei Informaţiei şi Industriei a propus companiilor standarde pentru serviciile de mesagerie instant, spunându-le că toate platfomele trebuie deblocatepentru un anumit timp.

Ministerul a arătat că ar putea să recurgă la alte măsuri dacă firmele nu se vor conforma.

Măsura este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni ale autorităţilor de reglementate în industriile tehnologiei, divertismentului şi jocurilor video.

La întâlnirea cu reprezentanţii ministerului au participat Alibaba, Tencent, ByteDance, Baidu , Huawei Technologies şi Xiaomi.

Companiile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Internetul din China este dominat de câteva companii de tehnologie uriaşe, care de-a lungul timpului şi-au blocat în mod reciproc linkurile şi serviciile pe platformele lor, creând ceea ce analiştii au descris ”grădini îngrădite”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.