Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a anunţat miercuri că închide temporar activitatea de producţie în cadrul platformei industriale Râmnicu Vâlcea pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 4 august, până la remedierea defecţiunilor tehnice apărute la CET Govora şi repornirea furnizării cu energie şi abur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chimcomplex informează investitorii în legătura cu închiderea temporara a activităţii de producţie în cadrul platformei industriale Râmnicu Vâlcea pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 04.08.2022, până la remedierea defecţiunilor tehnice apărute la CET Govora şi repornirea furnizării cu energie şi abur. CET Govora SA ne-a informat în legătură cu oprirea în avarie a generatoarelor G3 şi G4, urmată de un incendiu la cablurile de evacuare a energiei electrice, iar cazanul de abur s-a spart, devenind indisponibil. Aceste evenimente afectează funcţionarea platformei industriale a Chimcomplex din Râmnicu Vâlcea, în sensul că a fost întreruptă furnizarea energiei electrice şi a aburului industrial de către CET Govora, principalul furnizor de energie electrică şi abur indistrial al platformei”, anunţă compania.

Contractele individuale de muncă ale salariatilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în această perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile şi contractului colectiv de muncă.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Produsele Chimcomplex sunt exportate şi utilizate în peste 50 ţări din Europa, Asia şi Africa. Principalele utilizări ale poliolilor produşi aici sunt spumele flexibile şi semiflexibile, spumele rigide, agenţii de etanşare, cernelurile, elastomerii şi adezivii. Cea mai mare parte a producţiei de polioli se transformă ulterior componente ale automobilelor, ale panourilor termoizolante sau piele ecologică, mobilier, saltele, izolaţii, etc.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiţie de aproape 70 de ani. În anul 2021 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2,244 miliarde de lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.