Chimcomplex Borzeşti (CHOB), combinatul chimic controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a luat un împrumut de 2 milioane dolari de la Fondul Român pentru Eficienţa Energiei (FREE), pentru eficientizarea producerii şi consumului de energie în cadrul combinatului, potrivit unei decizii a acţionarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în cadrul combinatului urmează să fie integrată o instalaţie de fabricare a clorurii de calciu granule cu o capacitate de 30.000 tone pe an.

Chimcomplex Borzeşti are o capitalizare de 456,3 milioane lei.

Chimcomplex a achiziţionat cele mai multe active scoase la vânzare în cazul combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă în 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Consorţiul de administratori judiciari a anunţat în luna decembrie 2017 că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române în calitate de Garant.

S-a stabilit atunci că societatea Chimcomplex Borzeşti trebuie să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru active.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.