Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, consideră că toată societatea românească în ansamblul ei este ”personajul anului 2021”. Acesta a declarat pentru News.ro că ”evoluţie” este cuvântul care ar descrie cel mai bine anul acesta. Întrebat ce a avut de învăţat de la 2021, ministrul Sorin Grindeanu a răspuns că orgoliile şi mizele personale, meschine aduc doar probleme şi dezbinare, iar lucrurile importante se pot realiza doar prin dialog, argumente solide şi gândire constructivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reporter: Ce cuvânt ar descrie cel mai bine anul 2021?

Sorin Grindeanu: Evoluţie. Cred că asta ar descrie cel mai bine anul acesta. Pe toate planurile. În plan social, am trecut de la faza de lamentare la cea de căutare de soluţii. În plan economic am ajuns să înţelegem că investiţiile sunt cele care aduc progres şi bunăstare. Iar în plan politic, am fost capabili să trecem peste confruntările sterile şi să construim o guvernare axată pe dezvoltare.

Reporter: Profesional, care a fost cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat anul acesta?

Sorin Grindeanu: Pot spune că şansa de a face parte dintr-o construcţie politică matură, care vrea să găsească soluţii şi care are ca obiectiv dezvoltarea României pe termen lung, este una dintre satisfacţiile mele profesionale de anul acesta.

Reporter: Şi 2020, şi 2021, au fost ani sub semnul pandemiei. Ce îi diferenţiază? Pe care îl consideraţi, totuşi, „mai bun”?

Sorin Grindeanu: Este evident că 2021 este mai bun. În special pentru că în opinia mea toată societatea s-a maturizat şi a înţeles ce este important şi ce nu. Iar de aici poate începe o construcţie reală şi durabilă.

Reporter: Care au fost cele mai slabe puncte ale anului?

Sorin Grindeanu: Fricţiunile şi tensiunile inutile şi ilogice din prima jumătate a anului. Au angrenat toată societatea într-un joc fără rost, care a adus doar nemulţumire şi timp pierdut. A fost totuşi şi o parte bună. Spre sfârşitul anului toţi am înţeles că trebuie să ne debarasăm de teme şi persoane fără o utilitate reală.

Reporter: Ce am avut de învăţat de la 2021?

Sorin Grindeanu: Că orgoliile şi mizele personale, meschine aduc doar probleme şi dezbinare. Iar lucrurile importante se pot realiza doar prin dialog, argumente solide şi gândire constructivă.

Reporter: Cum credeţi ca va fi 2022? Ce proiecte aveţi? Ce aşteptări aveţi de la anul care vine? Cum vi-l doriţi?

Sorin Grindeanu: Sper că va fi anul în care lucrurile pe care le-am început anul acesta să îşi arate roadele. Practic, vreau să continui dezvoltarea pe care am început-o. Bineînţeles că nu singur, ci împreuna cu echipa din care fac parte. Şi mă aştept că toţi să înţeleagă valoarea echipei şi a muncii oneste. Iar la sfârşitul anului viitor, când facem bilanţul, să fim mulţumiţi toţi că am repus România pe linia dezvoltării. Asta este ceea ce îmi doresc şi la asta mă aştept să se întâmple anul viitor.

Reporter: Cine credeţi ca ar fi „Omul anului” în România? Poate fi şi un personaj colectiv.

Sorin Grindeanu: Omul anului... Aş spune: personajul anului, iar aici mă gândesc că toată societatea românească în ansamblul ei este personajul anului. Pentru că deşi fiecare a avut individual problemele lui, în ansamblu am trecut toţi cam prin aceleaşi probleme. Şi asta cred că ne-a făcut să fim mai solidari. Ne-a transformat din cetăţeni individualişti, într-un personaj colectiv , care a înţeles că doar unitatea poate aduce progresul.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.