Veniturile generate de ChatGPT pentru OpenAI sunt din ce în ce mai mari, însă ritmul de creştere al acestora pare să încetinească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna septembrie, aplicaţiile mobile de ChatGPT pentru Android şi iOS au atras 4,58 de milioane de dolari, conform datelor furnizate de Appfigures.

În luna iulie, veniturile aplicaţiilor ChatGPT erau de 2,74 de milioane de dolari, cu o creştere de 30%. O lună mai târziu, acestea urcau la 3,81 de milioane de dolari, în creştere de 39%.

În septembrie, însă, ritmul de creştere a veniturilor a scăzut la 20%, ceea ce pare să indice că ChatGPT se apropie de numărul maxim de utilizatori dispuşi să plătească.

OpenAI vinde cu 20 de dolari pe lună un abonament, numit ChatGPT+, care oferă acces la o serie de funcţii suplimentare faţă de versiunea gratuită, printre care posibilitatea căutării răspunsurilor pe internet.

Aproape două treimi din veniturile pe luna septembrie au venit de pe iOS, platformă ai cărei utilizatori au adus 3 milioane de dolari pentru OpenAI.

Tot în luna septembrie, au fost înregistrate 15,6 milioane de descărcări, ceea ce a dus numărul total de download-uri pentru aplicaţiile ChatGPT la 52,2 milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.