Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp vor pune, în curând, la dispoziţia utilizatorilor chatboţi cu diverse personalităţi şi funcţionalităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meta a anunţat că va lansa mai multe tipuri de chatboţi pentru platformele sale sociale, confirmând zvonurile care au circulat anterior. Niciuna din platformele sociale ale companiei nu va scăpa de chatboţi, cu excepţia Threads, care este, încă, în plin proces de dezvoltare.

În principiu, chatboţii din cadrul Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp vor oferi răspunsuri la întrebările utilizatorilor, la fel ca ChatGPT.

În plus, aceştia vor avea acces în timp real la rezultatele de căutare disponibile în Bing, în urma unui partener din Meta şi Microsoft. De asemenea, cu ajutorul acestora, utilizatorii vor putea genera şi imagini, pornind de la comanda /imagine.

Chatboţii vor exprima 28 de caractere, multe dintre acestea bazate pe personalităţi precum Charli D’Amelio, Dwyane Wade, Kendall Jenner, MrBeast, Snoop Dogg, and Paris Hilton.

Meta intră aici în concurenţă directă cu OpenAI, având câteva atuuri în mânecă. Pe de o parte, Meta oferă gratuit acces la funcţii disponibile doar contra cost în cazul ChatGPT.

Pe de altă parte, chatboţii Meta vor avea expunere imediată la miliardele de utilizatori ai platformelor sale sociale, ceea ce-i conferă un avantaj din start.

Dincolo de chatboţi, Meta va introduce şi o serie de alte instrumente bazate pa AI în cadrul platformelor sale sociale. Toate platformele sociale ale companiei vor permite generarea sticker-elor cu ajutorul AI-ului, iar Instagram, în plus, va oferi posibilitatea editării imaginilor pe baza comenzilor scrise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.