Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a anunţat luni că împreună cu asocierea Arcada Company - ISPCF au semnat contractul, în valoare totală de 309.208.853 lei (fără TVA), pentru pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Asocierea SC Arcada Company SA - SC ISPCF S.A. au semnat contractul, în valoare totală de 309.208.853.42 lei (fără TVA), pentru pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa.

Programul de modernizare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa cuprinde lucrări complexe de infrastructură, dar şi de suprastructură feroviară, astfel: terasamente, linii, construcţii civile şi de arhitectură, lucrări de instalaţii, de energoalimentare şi de telecomunicaţii”, anuţă CFR.

Obiectivele specifice ale programului sunt următoarele:

- îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie între 120 km/h şi 160 km/h pe liniile directe din staţii;

- mărirea capacităţii de tranzit;

- modernizarea sistemului de electrificare (25 kV) şi a echipamentului de telecomunicaţii din cele două staţii;

- asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii (min. 750 m);

- modernizarea staţiilor Feteşti şi Ciulniţa, prin îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizatorii transportului feroviar - construcţia unei pasarele în staţia Feteşti, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi etc.;

- modernizarea clădirilor (CED)

- centralizare electronică în staţii şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R);

Valoarea contractului este de 309.208.853 lei fără TVA, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile POIM şi de la bugetul de stat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.