Compania de stat care administrează reţeaua de căi ferate din ROmânia, CFR SA, a anunţat joi că a primit şase oferte pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa-Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara, contractul fiind estimat la 2,87 miliarde lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subsecţiunea Apaţa - Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov - Sighişoara, este situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa, iar modernizarea acestei subsecţiuni contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

La licitaţia deschisă au depus documentaţie următoarele şase asocieri de firme: Asocierea Rail Works; Asocierea Pizzarotti Spa, Pizzarotti SA, IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş.; Asocierea FCC Construcction S.A., Astaldi S.p.A., Activ Group Management SRL.; Asocierea SAIPEM S.P.A. , Dogus Insaat ve Ticaret AS; Asocierea STRABAG AG - STRABAG SRL; Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. – Makiol Inşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş.

”Valoarea totală estimată a contractului este de 2.867.944.000. RON fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat”, se arată în comunicat.

În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.