Compania de stat care administrează reţeaua de căi ferate din ROmânia, CFR SA, a anunţat joi că a primit şase oferte pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa-Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara, contractul fiind estimat la 2,87 miliarde lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subsecţiunea Apaţa - Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov - Sighişoara, este situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa, iar modernizarea acestei subsecţiuni contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

La licitaţia deschisă au depus documentaţie următoarele şase asocieri de firme: Asocierea Rail Works; Asocierea Pizzarotti Spa, Pizzarotti SA, IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş.; Asocierea FCC Construcction S.A., Astaldi S.p.A., Activ Group Management SRL.; Asocierea SAIPEM S.P.A. , Dogus Insaat ve Ticaret AS; Asocierea STRABAG AG - STRABAG SRL; Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. – Makiol Inşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş.

”Valoarea totală estimată a contractului este de 2.867.944.000. RON fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat”, se arată în comunicat.

În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.