Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă, joi, că Sucursala Regională CF Craiova a semnat contractul în valoare de 82,13 milioane lei, pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF Bucureşti - Piteşti, primul din cele trei contracte pentru lucrări de reînnoire finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sucursala Regională CF Craiova şi Asocierea Strabag - Metabet CF SA au semnat astăzi contractul pentru execuţia lucrărilor de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF BUCUREŞTI - PITEŞTI, intervalul Călineşti - Goleşti - Piteşti, de la km 95+000 la km 107+575, inclusiv liniile 1a, 1b, 5 şi 6 din staţia CF Goleşti”, a transmis, joi, CFR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că valoarea contractului, cu o durată de implementare de 18 luni, este de 82.131.439,74 lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile PNRR, pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe cei 21 km CF, inclusiv liniile 1a, 1b, 5 şi 6 din staţia CF Goleşti.

”În cadrul contractului, constructorul va executa lucrările de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF Bucureşti - Piteşti, intervalul CĂLINEŞTI - GOLEŞTI - PITEŞTI, de la km 95+000 la km 107+575, inclusiv pe LINIILE 1a, 1b, 5 şi 6 din staţia CF GOLEŞTI cu propriile utilaje feroviare specifice acestui tip de lucrări şi cu materiale noi de cale achiziţionate tot de antreprenor”, a mai precizat compania.

Potrivit CFR, ”scopul lucrărilor de înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe cei 21 km CF este aducerea liniei în parametrii proiectaţi, creşterea vitezei maxime de circulaţie a trenurilor de călători la 120 km/h, eliminarea costurilor cauzate de restricţii, creşterea eficienţei activităţii de operare şi maximizarea gradului de siguranţă”.

CFR reaminteşte, de asemenea, că lucrările de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe intervalul CF CHITILA - GOLEŞTI, pe o lungime totală de 196,7 km CF, vor fi executate în cadrul celor 2 loturi licitate de SRCF Bucureşti, cu o valoare totală estimată de 663,6 MILIOANE lei şi care în prezent se află în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.