Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a împlinit anul acesta 40 de ani de la înfiinţare, evenimentul fiind marcat la Palatul Parlamentului printr-o conferinţă la care au participat şi ministrul Transporturilor, Dan Costache, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, care au promis sprijin instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne faceţi să spunem că suntem mândri că suntem români, că suntem lideri în Europa într-un domeniu, prin ceea ce aţi făcut dumneavoastră, printre primele locuri în lume, cu mii de oameni care au fost pregătiţi, este un lucru important", a spus Florin Iordache, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El a felicitat instituţia pentru activitate şi a promis sprijinul legislativ al Parlamentului. "Toate iniţiativele, toate proiectele, tot ce ar trebui făcut în plan legislativ, aveţi susţinerea totală a noastră (...) Şcoala navală românească este prin numărul mare, dar şi prin pregătirea foarte bună pe care o oferă, un motiv de mândrie. Apreciem că aţi reuşit să pregătiţi temeinic nişte oameni", a spus el.

La eveniment a participat şi ministrul Transporturilor, Dan Costescu, dar şi secretarul general al Organizaţiei Maritime Internaţionale, Kitack Lim. "România a fost un mare susţinător al Organizaţiei, cu o istorie de care trebuie să fie mândră (...) CERONAV este bine organizată şi administrată, iar angajaţii sunt foarte organizaţi, este impresionant", a spus Kitack Lim. 

Oficialul a precizat că a avut mai multe întâlniri în România, inclusiv cu ministrul Transporturilor, şi a mulţumit pentru sprijinul acordat promovării problemelor cu care se confruntă şcolile navale. "Trebuie să vă felicit şi vă doresc tot ce e mai bun, vouă, românilor, şi CERONAV", a spus el.

CERONAV a fost desemnat ca organism naţional de instruire în vederea perfecţionării navigatorilor ce servesc la bordul navelor maritime pentru atingerea nivelului minim de pregătire cerut de prevederile Convenţiei Internaţionale privind standardele de pregătire a navigatorilor, brevetare/ atestare şi efectuare a serviciului de cart (STCW 1978). Ca organism naţional, CERONAV duce la îndeplinire obligaţiile ce revin statului român din convenţiile şi acordurile internaţionale referitoare la pregătirea şi perfecţionarea personalului maritim şi fluvial la care România este parte.

CERONAV asigură pregătirea teoretică şi practică a personalului maritim, fluvial, portuar şi a personalului de la bordul platformelor petroliere în conformitate cu legislaţia naţională în domeniu, reglementările internaţionale şi standardele de instruire stabilite de diversele organisme de acreditare/ recunoaştere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.