Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, ar putea costa 355,4 milioane lei, iar durata de execuţie va fi de doi ani, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Municipiul Sfântu Gheorghe este tranzitat de drumurile naţionale DN 12 (E 578), DN 13E şi de drumurile judeţene DJ 112 şi DJ 121B. Ȋn aceste condiţii, traficul greu, traficul de tranzit şi cel local afectează viteza de circulaţie cu care se deplasează autovehiculele în interiorul oraşului, iar congestia traficului apare pe durata unor intervale orare din ce în ce mai lungi, în acelaşi timp îngreunându-se şi accesele din străzile laterale, fapt ce conduce şi la creşterea gradului de noxe şi zgomot în interiorul municipiului. Oportunitatea realizării variantei de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe a fost identificată în cadrul analizei şi studiilor prealabile fiind inclusă în Master Planul General de Transport", arată Nota de fundamentare a proiectului de HG.

Suprafaţa totală ocupată este estimată la 50,67 ha, din care necesar de expropriat estimat la 48,71 ha.

"Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA): 355,43 milioane lei; Durata de execuţie a obiectivului: 24  luni", se mai arată în proiect.

În faza de implementare a proiectului se estimează că vor fi angajate aproximativ 180 de persoane.

"Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii", arată documentul.

A fost obţinut Acordul de Mediu nr. 1/14 octombrie 2019 emis de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna în care se specifică planurile de monitorizare şi măsurile de protecţie pe timpul execuţiei şi exploatării. Proiectul a fost supus consultărilor Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, fiind emis avizul nr. 7/23 martie 2020.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.