Producătorul de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON) estimează pentru acest an un profit net în scădere cu 14%, de 11,32 milioane lei, la o cifră de afaceri netă de aproximativ 109 milioane lei, cu 18% mai mare faţă de afacerile realizate anul trecut, potrivit bugetului aprobat de acţionari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, Cemacon a realizat un profit net de 13,22 milioane lei şi o cifră de afaceri de 92,65 milioane lei.

Acţionarii au aprobat totodată ”repartizarea profitului net aferent anului 2017 în sumă de 13.225.478 lei astfel: pentru constituirea de rezervă legală – 165.921 lei; pentru constituirea de rezerve aferente profitului reinvestit – 4.178.959 lei; diferenţa de 8.880.597 lei rămânând rezultat nerepartizat”, arată raportul publicat pe site-ul companiei.

În ceea ce priveşte obiectivele pentru acest an, oficialii companiei spun că ”va fi un an de consolidare a poziţiei în piaţă, de fructificare a investiţiilor în poziţionarea premium a produselor din gama Evoceramic şi de întărire a parteneriatelor cu distribuitorii”.

Compania şi-a planificat totodată investiţii în sumă de 15,5 milioane lei, în acest an.

”Principalele investiţii propuse spre aprobare fac referire atât la investiţii aflate în curs de implementare ce trebuie continuate în anul 2018, investiţii impuse de respectarea reglementărilor de mediu, investiţii de înlocuire a activelor depreciate cât şi investiţii noi. Investiţiile propuse au un rol important în continuitatea activităţii companiei în perioada imediat următoare”, arată raportul companiei.

Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi are o valoare de piaţă de 93,01 milioane lei. Compania este detinută în principal de acţionari instituţionali, fonduri de investiţii româneşti şi străine.

Cemacon operează două facilităţi de producţie în judeţul Sălaj, ambele funcţionând la capacitatea totală. Acesta este al doilea producător de blocuri ceramice din România şi unul dintre liderii pieţei din Transilvania.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.