Cele mai scumpe trei oraşe din Europa pentru angajaţii străini sunt toate în Elveţia - Zurich, Berna şi Geneva -, potrivit unui nou sondaj realizat de compania de consultanţă Mercer, scrie publicaţia TheLocal.ch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zurich a ajuns pe locul al cincilea în ancheta anuală privind "Costul de trai", realizată de firma de consultanţă Mercer.

Hong Kong a fost ales în fruntea clasamentului, Tokyo vine pe locul al doilea, iar Singapore pe locul trei, în timp ce capitala coreeană Seul pe locul patru, ceea ce înseamnă că Zurich este locul cel mai scump din Europa pentru muncitorii străini.
 
Între timp, alte două oraşe elveţiene - Berna, care se situează pe locul 12, şi Geneva (pe locul 13) - au ocupat al doilea şi respectiv al treilea loc din Europa pentru angajaţii detaşaţi în străinătate.
 
Sondajul, realizat de gigantul american Mercer, este destinat să ajute companiile multinaţionale şi guvernele să stabilească indemnizaţiile de compensare pentru angajaţii lor expatriaţi.
 
Ediţia din 2019 a analizat 209 de oraşe la nivel mondial, comparând preţurile a peste 200 de articole, inclusiv cazare, transport, îmbrăcăminte, produse alimentare, bunuri de uz casnic şi recreere şi divertisment.
 
Topul clasamentului din acest an a fost dominat de oraşele asiatice, în timp ce oraşele europene au căzut în listă, deoarece monedele europene s-au devalorizat faţă de dolarul american, arată firma de consultanţă.
 
Parisul a scăzut cu 13 locuri până pe poziţia 47, în timp ce Berlinul a scăzut cu 10, la 81. Londra a coborât patru locuri, până pe 23.
 
În timp ce Elveţia rămâne costisitoare pentru lucrătorii străini, avantajul este că şi salariile sunt ridicate. Noile cifre publicate săptămâna aceasta arată că salariul mediu pentru directorii cu normă întreagă şi managerii de vârf din Elveţia în 2018 era de 119.000 de franci elveţieni (107.000 de euro).
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.