Cel mai mare proiect imobiliar din România, denumit Transilvania Smart City, este pregătit de lansare, urmând să includă 10.000 de apartamente, un mall, şcoli, supermarketuri, un hotel şi un aparthotel, spaţii de birouri, parcuri şi săli de conferinţă. Lucrările au fost programate acum să înceapă chiar din luna ianuarie a anului viitor, investiţia urmând să depăşească 700 de milioane de euro, conform Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima etapă, a cărei construcţie va începe în ianuarie, se va desfăşura pe trei hectare şi va include 800 de apartamente, un aparthotel, creşă, magazine, cafenea, restaurante, sală de sport, bancă, un magazin Lidl şi un parc. Lucrările de construcţie pentru această primă etapă sunt estimate să fie încheiate în 18-24 de luni. Mall-ul va avea o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi.

Livrările la domiciliu în interiorul acestui mega-complex vor fi făcute cu ajutorul dronelor, iar din cartier se va putea ajunge la aeroport, aflat la 1 kilometru distanţă, cu telegondola, a declarat pentru Profit.ro Ştefan Berciu, proprietarul SDC Imobiliare, firma care dezvoltă proiectul alături de o serie de fonduri de investiţii străine.

Transilvania Smart City este conceput ca un mic oraş în care vor circula autobuze electrice, şoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare şi zgomot vor fi identificate prin senzori.

Ştefan Berciu a construit în Cluj, în ultimii 15 ani, aproximativ 15.000 de apartamente şi mai multe spaţii comerciale, hale şi birouri. Întregul proiect va fi construit pe un teren de 350.000 de metri pătraţi, pe unul dintre dealurile Clujului, aproape de Iulius Mall.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.