Cel mai mare risc legat de bitcoin ar putea fi costul energiei asociat activităţilor de minerit al monedei virtuale şi nu bula speculativă creată în jurul acesteia, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce cotaţia bitcoin, cea mai atractivă monedă virtuală, se apropie de 8.000 de dolari pe unitate, preţul necesar pentru ca mineritul să fie profitabil va ajunge la sumele uriaşe de 300.000-1,5 milioane de dolari, până în 2022, conform tendinţelor actuale de creştere şi al electricităţii utilizate”, a arătat Christopher Chapman, analist la Citigroup. În acest ritm, consumul implicat va ajunge la nivelul celui din Japonia, pe termen lung.

”Nu credem că pot fi atinse aceste nivele de minerit şi că guvernele vor reglementa/taxa minerii, pentru reducerea consumului de energie”, a afirmat Chapman într-un email.

Mineritul, combinat cu reţelele blockchain, formează coloana vertebrală a monedei virtuale, facilitează tranzacţiile şi menţin registrul online al monedelor din sistem.

Minerii sunt recompensaţi pentru participare, în cadrul unui sistem cunoscut sub numele a proof-of-work (dovada muncii).

Procurarea de bitcoin a devenit mult mai dificilă în ultimii ani, numărul monedelor atribuite scăzând pe fondul creşterii costurilor şi al concurenţei mari, care s-a intensificat ca urmare a  creşterii numărului de monede virtuale pe Wall Street. Ritmul de creare a bitcoin este limitat, iar numărul total al acestora nu va depăşi 21 de milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.