Compania Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive din România, a raportat o creştere a exporturilor cu 10% în 2017 comparativ cu anul precedent, până la 4,83 milioane euro. Potrivit datelor companiei, exporturile au crescut cu peste 6% în primele trei luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar la nivelul întregului an se estimează o creştere de 12%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunimprof Rottaprint are în plan în viitorul apropiat deschiderea celui de-al treilea centru logistic din străinătate şi al doilea din Germania, în Hamburg.

”Conform reprezentanţilor companiei, exporturile au însumat 24% din totalul cifrei de afaceri înregistrată în 2017, efectuându-se livrări în 14 ţări din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii. Tot anul trecut, numărul clienţilor străini a crescut cu circa 21%”, arată datele transmise miercuri de companie.

Astfel că, din cei 800 de clienţi ai companiei, ponderea clienţilor străini este de 15% din total.

„Din ce în ce mai mulţi clienţi străini apelează la serviciile noastre, fapt pentru care vom continua investiţiile în tehnologizare şi avem în plan deschiderea celui de-al doilea centru logistic din Germania”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint.

În topul industriilor reprezentate de clienţii străini ai Sunimprof Rottaprint se află industria alimentară şi cea chimică, în special produsele pentru îngrijirea casei.

Cele mai solicitate produse pentru export din oferta Sunimprof Rottaprint sunt etichetele autoadezive, capacele din folie de aluminiu, folia cu barieră şi etichetele shrink sleeve (n.r - termocontractibile) Operaţiunile desfăşurate de companie în centrele logistice din afara ţării sunt de depozitare şi ambalare, producţia fiind realizată în exclusivitate în România.

Sunimprof Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive din România. Cu o experienţă de 27 ani, compania cu sediul în Apahida, judeţul Cluj, deţine în prezent patru centre logistice în România: Timişoara, Braşov, Ilfov, Paşcani şi două centre logistice în Ungaria (Budapesta) şi Germania (Karlsruhe), în care lucrează peste 250 de angajaţi.

În 2017, Sunimprof Rottaprint a livrat produse în 14 ţări din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, înregistrând o cifră de afaceri de 20,2 milioane de euro la nivel de grup.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.