CD Projekt lucrează la prima extindere a jocului video Cyberpunk 2077, a declarat directorul general Adam Kicinski, după ce compania poloneză a raportat un profit net peste estimări în primul semestru al anului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cyberpunk 2077, în care joacă starul american Keanu Reeves, a fost unul dintre cele mai aşteptate jocul ale anului trecut, dar după un debut afectat de defecte, a fost retras din PlayStation Store al Sony timp de şase luni, revenind pe piaţă în iunie.

CD Projekt nu a oferit informaţii privind numărul de jocuri Cyberpunk vândute în primul semestru al anului 2021, dar oficiali ai companiei au afirmat într-o conferinţă cu analiştii că jocul a fost principala sursă de venituri în perioada respectivă.

Alături de The Witcher 3: Wild Hunt, Cyberpunk aurcat veniturile CD Projekt cu 29% în primul semestru, la 470,6 milioane de zloţi (124 milioane dolari).

CD Projekt a raportat un profit net de 105 milioane de zloţi, mai mic cu 28% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, dar peste rezultatul de 71 de milioane de zloţi anticipat de analişti.

Extinderea Cyberpunk ar implica taxarea jucătorilor, la fel ca în cazul celor lansate pentru The Witcher, a declarat Michal Nowakowski, membru în consiliul de administraţie al companiei.

”Când vorbim despre extinderi, atunci vorbim despre lucruri mai mari”, a spus el, refuzând în acelaşi timp să ofere un calendar specific pentru lansarea acesteia.

CD Projekt a lucrat la remedierea jocului şi a lansat 10 patch-uri şi remedieri. Costurile sale de vânzare au crescut la 131,2 milioane de la 72,1 milioane de zloti cu un an înainte.

Producătorul de jocuri video intenţionează să lanseze versiunile următoare ale Cyberpunk şi The Witcher 3 la sfârşitul acestui an.

"Având în vedere numărul relativ mic de versiuni Next Gen ale jocurilor de înaltă calitate disponibile pe piaţă, credem că CP77 ar putea deveni unul dintre cele mai bine vândute titluri", au scris analiştii JP Morgan într-o notă adresată clienţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.