Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, a numit patru membri ai directoratului, pentru un mandat de patru ani, conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, şi l-a ales ca preşedinte al directoratului (director general executiv) pe Cătălin Niţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Niţu este preşedinte al directoratului încă din 21 decembrie 2019, fiind vorba de mandat provizoriu, cu prelungiri succesive. La numirea sa în urmă cu un an era membru al Biroului Politic al PNL Sector 3.

"Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în conformitate cuprevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările şicompletările ulterioare precum şi ale art. 23 alin (1) şi (2) din Actul constitutiv, în şedinţa din data de 16 noiembrie 2020, Consiliul de Supraveghere a numit în calitate de membri ai directoratului, pentru un mandat de patru ani începând cu data de 17 noiembrie 2020, respectiv până la data de 16 noiembrie 2024, pe: Cătălin Niţu, Andreea-Mihaela Miu, Corneliu-Bogdan Marcu şi Marius-Viorel Stanciu. În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, Consiliul de Supraveghere a ales ca preşedinte al directoratului, (denumit alternativ director general executiv sau chief executive officer –CEO –al societăţii) al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica pe Cătălin Niţu. Numirea va deveni efectivă la data acceptării exprese amandatului de membru al directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica", arată un anunţ al companiei.

Mandatul lui Ovidiu Anghel, în calitate de membru provizoriu al directoratului, rămâne valabil până la data de 20 decembrie 2020.

Transelectrica (simbol bursier TEL) a raportat un profit net de 152,37 milioane lei în primele nouă luni din 2020, dublu faţă de rezultatul net din aceeaşi perioadă din 2019, la venituri totale de 1,66 miliarde de lei, în creştere cu 7%.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.