Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă, marţi, că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN6 Alexandria - Craiova, avansează în sfârşit. Licitaţia a fost relansată în martie şi s-au depus 12 oferte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucur să anunţ că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN6 Alexandria - Craiova, avansează în sfârşit. Licitaţia pentru acest proiect a fost relansată în luna martie a acestui an, iar astăzi s-au depus 12 oferte în cadrul procedurii”, a scris, marţi, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Acesta explică faptul că, în afară de repararea covorului asfaltic pe cei 48 de km ai lotului care se află pe raza Judeţului Olt, modernizarea acestui drum presupune şi reabilitarea a 9 poduri, inclusiv reparaţii capitale la podul peste râul Olt de la Stoeneşti.

”Proiectul valorează circa 300 de milioane de lei, conform estimărilor, şi va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM.

Execuţia lucrărilor va dura cel mult 18 luni, conform cerinţelor Companiei de drumuri. În paralel, pentru sudul şi sud-estul ţării avansăm şi cu proiectele pentru alte drumuri de mare viteză care vor oferi o alternativă la circulaţia pe drumurile naţionale şi, implicit, degrevarea acestora de trafic”, mai anunţă ministrul.

Acesta prezintă şi stadiul proeiectelor la care se referă:

  • Craiova - Lugoj: am lansat la începutul lunii licitaţia pentru proiectare;
  • Craiova - Târgu Jiu: contractul pentru proiectarea la cheie a fost semnat în martie 2021;
  • Craiova Piteşti - tronsonul dintre Slatina şi Balş va fi dat în folosinţă anul acesta;
  • Bucureşti - Alexandria: licitaţie lansată luna trecută pentru proiectare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.